Christine Magazin Péntek, 2017-11-24, 14:07:01
Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
NE LOPJ !!!!
ne lopj
Másolás védelem
Chatszoba
Vendégkönyv
Megosztás
tetszik
IWIW Like
Meghívó
Álomfejtés
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat

Összes válasz: 52
Óra
Most Online
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Új Tagok
  • lzsolt
  • Nóci
  • lepkécske
  • Edyca
  • Luci
  • geo
    Időjárás
    Hőtérkép
    Statisztika

    Comments: 14
    Forum: 168/188
    Photo: 3
    Blog: 1
    News: 1
    Downloads: 15
    Directory: 5
    Games: 300
    Video: 1
    Guestbook: 16
    EGYTÁLÉTELEK





    EGYTÁL ÉTELEK



    Pásztor tarhonya

    PÁSZTOR TARHONYA
     
     
    Hozzávalók:
    1 kg burgonya
    1 pohár tarhonya (száraztészta, 2,5 dl-es pohár)
    15 dkg parasztkolbász
    3 evőkanál zsír
    15 dkg Kolozsvári nyers, füstölt szalonna
    2 nagy fej vöröshagyma
    2 duci gerezd fokhagyma
    1 db paradicsom
    1 evőkanál Ajvár paprikakrém (idényben 2 db tv paprika)
    1 teáskanál őrölt pirospaprika
    1 kávéskanál őrölt köménymag
    Só, Vegeta.
     
     
    Elkészítés:
    A szalonnát kockákra vágjuk, a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát és megdinszteljük. Rátesszük a tarhonyát, kissé megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal felöntjük 3 pohár vízzel. Beletesszük a tisztított, kockákra vágott burgonyát is. Ízesítjük őrölt köménymaggal, reszelt fokhagymával, pici Vegetával, és enyhén megsózzuk. (a szalonna sós!).
    Fedő alatt, csendes lángon majdnem készre főzzük. Időnként megkeverjük, ha nagyon elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a karikákra vágott parasztkolbászt is (a kolbászt előbb hámozzuk meg: forró vízbe téve egy pillanatra, ez könnyen fog menni). Végül utóízesítjük, ha szükséges.
     
     
    Savanyúsággal, vagy salátával tálalva laktató egytálételt kapunk. Ha kolbász nélkül készítjük, használhatjuk köretként is.
     




    Tarjával töltött karfiol

    TARJÁVAL TÖLTÖTT KARFIOL
     
    Hozzávalók:
    1 kg –os karfiol
    Só, Vegeta ételízesítő
    20 dkg főtt, füstölt sertéstarja
    2 db kemény tojás
    2 db tojássárgája
    1-2 evőkanál liszt
    1 mokkáskanálnyi majoranna
    Csipetnyi őrölt szerecsendió
    2 dl tejföl
    3 dkg vaj
    15 dkg reszelt sajt (Trappista és füstölt vegyesen).
     
     
    Elkészítés:
    A gondosan megtisztított, megmosott, egészben hagyott karfiolt sóval, Vegetával ízesített forró vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. Egy gömb alakú tálba tesszük fejjel lefelé, és a vastag torzsarészeket kivágjuk úgy, hogy a karfiolfej azért nagyjából egyben maradjon. (Ha egy nappal korábban főzzük meg a karfiolt, könnyebb vele dolgozni.)
     
    A főtt tarját és a kemény tojásokat nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgájákat, 2 evőkanálnyi reszelt sajtot. Összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezzel megtöltjük a karfiol belsejét. Ha kész, egy ügyes, gyors mozdulattal egy kivajazott tűzállótálba borítjuk. A tetejét lekenjük a maradék tejföllel, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, végül sütőben szép világos sárgás-pirosra sütjük. (30-35 perc.)
     
    Tálaláskor úgy szeleteljük, mint egy tortát. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is, ekkor szebben lehet szeletelni. Előételnek, vagy egy könnyű második fogásnak, vagy vacsorára is jó választás.
     




    Tarhonyás hús

    TARHONYÁS HÚS
     
    Hozzávalók:
    60 dkg sertéslapocka
    30 dkg tarhonya
    10 dkg sertészsír
    5 dkg kockázott bacon
    1 nagy fej vöröshagyma
    1 teáskanál őrölt pirospaprika
    1 db tv paprika
    1 db paradicsom
    Só.
     
    Elkészítés:
    A húst megmossuk, másfél cm-es kockákra vágjuk. Fele zsíron megfuttatjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát, megdinszteljük. Meghintjük a pirospaprikával, rögtön felöntjük kevés vízzel, kicsit beforraljuk, majd a húst hozzáadjuk. Sózzuk, és fedő alatt pároljuk. Szükség szerint kevés vizet öntünk hozzá. (Pörköltet készítünk.)
    A megmaradt zsírban aranysárgára pirítjuk a tarhonyát, rátesszük a majdnem puha húsra. Hozzáadjuk a tv paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és fedő alatt, takaréklángon készre főzzük. Ez még kb. 20 perc, míg a tarhonya megfő és megdagad, felszívja a finom pörköltes szaftot. A tarhonya nem fog leragadni, leégni, mert a hús tetejét csücsül. Közben ne kavargassuk az ételt.
     
    Savanyúsággal, vagy idényben kovászos uborkával tálaljuk.
     
    Ez az egytálétel a menzák egyik rémálma volt, a leégett, vagy csomós tészta, a mócsingos hús miatt, pedig jól elkészítve igazán nagyon-nagyon finom!
    Készíthetjük csirkével is, pulykával is – de ekkor hagyjuk ki a szalonnát, és olajat használjunk, egyébként az elkészítés ugyanaz.
     




    Rakott zöldbab

    RAKOTT ZÖLDBAB
     
    Hozzávalók:
    70 dkg zöldbab
    50 dkg darált pulykahús
    2 zacskó gyors rizs
    1 fej hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    Só, őrölt bors, piros paprika, őrölt kömény
    400 gtejföl.
     
     
    Elkészítés:
    A rizst megfőzzük, a zöldbabot megpároljuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rátesszük a darált húst, és addig pirítjuk, míg fehér és darabos nem lesz. Ezután fűszerezzük: só, bors, reszelt a fokhagyma, piros paprika, kevés őrölt kömény és még pár percig főzzük.
    Egy tűzálló tálat kivajazunk, aztán a következő sorrendben rétegezünk: rizs, zöldbab, hús, rizs, zöldbab. A tetejére rátesszük a tejfölt, és 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük
     
     




    Tepsis rizses hús

    TEPSIS RIZSES HÚS
     
    Hozzávalók:
    30 dkg darált hús
    1 gerezd fokhagyma
    Só, bors
    10 dkg rizs
    Fél evőkanál ételízesítő
    1 fej vöröshagyma
    2 evőkanál olaj
    4-6 db tojás
    4-6 szelet trappista sajt.
     
     
    Elkészítése:
    A rizst puhára főzzük az ételízesítős vízben
    A vöröshagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sóval, borssal, az áttört fokhagymával fűszerezzük. Belevegyítjük a főtt, lecsepegtetett rizst, és egy kiolajozott tepsibe simítjuk. A tetején egy evőkanállal 4-6 mélyedést készítünk, majd mindegyikbe 1-1 tojást ütünk. A tojásokat 1-1 szelet sajttal beborítjuk, majd forró sütőbe toljuk és kb. Fél óra alatt megsütjük.
     






    Burgonyafasirt

    BURGONYAFASIRT:
     
    Hozzávalók:
    1 kg krumpli (lereszelem sajtreszelőn)
    15 - 20 dkg liszt (ízlés szerint)
    1 db tojás
    1 fej reszelt vöröshagyma
    3 - 4 gerezd zúzott fokhagyma
    Só, bors, (Vegeta ételízesítő).
     
    A sütéshez olaj.
     
    Elkészítés:
    A hozzávalókat összekeverem, galuskaszerű masszát fogok kapni.
    Hagyom egy kicsit állni, ekkor a massza lágyul, mert a burgonya levet enged.
    Egy serpenyőbe olajat forrósítok, és evőkanállal beleszaggatom a tésztát, és egy kicsi szétlapítom.
    Mindkét felét pirosra sütöm.
     
    Citromos teával tálalom. Nagyon finom vacsora, gyorsan elkészül.
     
    (Az arányokat mérés nélkül is össze lehet állítani, lényege: hogy a burgonya és a liszt, ha burgonya 1 kg, akkor kb. 15-20 dkg a liszt).
     
    Ízlés szerint fűszerezhetjük.





    Rakott krumpli sajtmártással

    RAKOTT KRUMPLI SAJTMÁRTÁSSAL
     
    Hozzávalók:
    1,5 kg krumpli
    6 db tojás
    20 cm nem túl száraz parasztkolbász
    5 dkg ráma margarin
    2 evőkanál liszt
    2,5 dl tej
    1 pohár tejföl
    10 dkg reszelt trappista sajt (lehet füstölt is)
    Só, vegeta.
     
    A krumplit sózott, forró vízben, héjában megfőzöm (kb. 20 perc).
    5 db tojást keményre főzök (forrástól számítva 10 perc), hideg vízbe teszem. A kolbászról lehúzom a bőrét, és karikára szeletelem.
    Gyorsforralóban felhevítem a vajat, habverővel elkeverek benne 2 púpos evőkanál lisztet, picit pirítom, majd felöntöm a tejjel. Ízesítem sóval, 1 evőkanál vegetával. Mézszerűre beforralom állandó keverés mellett. Tűzről lehúzom, beleteszem a tejfölt, egy tojás sárgáját, és a reszelt sajtot. Elkeverem, kész az öntet.
    Kivajazok egy tepsit, a burgonyát meghámozom, nem túl vékonyan szeletelem. Elkezdem a rétegezést:
    Egy sor krumpli szelet, 1 sor főtt tojáskarika, 1 sor parasztkolbász szeletke. Közben krumplit és a tojáskarikákat enyhén megszórom vegetával. A mártás 1/3-ával meglocsolom.
    Második sor ugyanaz, végül a legtetejére krumpli karikák kerüljenek csak, és a maradék öntet!
    Előmelegített sütőben, 200C fokon, alsó-felsőállásnál 50-60 perc alatt szép rózsásra sütöm. Ha idő előtt pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.
     
    Friss salátával, tejföllel tálalom. Ha nincs saláta, az se baj. Imádni fogja mindenki.
     
    Finom magyaros étel, előre elkészíthető, akár előző nap, csak a sütést kell időzíteni. A sima, hagyományos rakott krumplinál sokkal finomabb, szaftos, a krumpli is átveszi a kolbász és öntet ízét, nem egy száraz, ízetlen ételt kapunk.
     
    Naptár
    «  November 2017  »
    HKSzeCsPSzoV
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930
    ♥♥♥♥♥♥
    4574
    Keresés az oldalon
    ♥♥♥♥♥♥
    A te géped adatai !

    IP
    Napi vicc
    A nap vicce
    Megosztás
    Add a Facebook-hoz
    Barátaink:
  • uCoz - TOP 100
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Pasizási tanácsok
    Csajozási tanácsok
    Animált széltérkép
    Széltérkép
    Animált felhőkép
    Felhőkép
    hirdetés
    Számológép

    Copyright MyCorp © 2017