Christine Magazin Péntek, 2024-03-29, 09:59:18
Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » LÉLEK - KAPCSOLATOK » FÉRFI LÉLEK » Miért füllentenek a férfiak ? (Miért füllentenek a férfiak ?)
Miért füllentenek a férfiak ?
Christine32Dátum: Kedd, 2011-08-09, 17:42:40 | Üzenet # 1
Adminisztrátor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 241
Kitüntetések: 1
Állapot: Offline


MIÉRT FÜLLENTENEK A FÉRFIAK?

Sokszor gondolkodtam azon, vajon miért füllentenek oly sokszor a férfiak. Ezért elővettem egy gyerekkori barátomat és őt kérdeztem erről. Ákosról annyit kell tudni, hogy ő kicsit cinikus, kicsit egoista, makacs és nagyon nagy büszkeséggel rendelkező férfi. Azért jó barát.

Leültünk egy belvárosi kávézó teraszára. A kávézó tele volt, de azért belemerültünk a beszélgetésbe. Ő az az ember aki igazán ki szereti mondani a véleményét, így hát örültem is, hogy a délutánjából rám szánt egy kis időt.

­ - Füllentettél már az életed során? - kérdeztem Ákost

­ - Persze. Mint mindenki. - és kis mosoly volt a száján.

­ - Mibe szoktak a férfiak füllenteni legtöbbször?

- Munkában. Kapcsolatban...

- Munkában általában miben füllent a férfi?

- Munkában úgy értem, hogy otthon nem szívesen beszélünk a munkahelyi dolgokról.

- Értem.

Kicsit gondolkodom. S belekortyolok a forró kávémba.

- És miért?

- Mert szeretjük, ha a párunk előtt jó munkaerőnek tűnünk.

- Ezt úgy érted, ha valami stressz ér a munkahelyen, akkor nehezen beszélsz róla otthon?

- Igen.

Azt hiszem engem inkább a párkapcsolati füllentések érdekeltek ez esetben jobban. Tovább kortyolgatom a kávémat és kis huncut mosollyal kérdezem tőle:

- És a kapcsolatban?

- Hát ez már összetettebb. Például ha a kedvesem nem néz ki túl jól, akkor inkább füllentek, mert sokszor muszáj azt mondani amit a nő hallani akar, különben a nő hajalmos megsértődni.

- Gondolod, hogy a nők valóban megsértődnek ha adott helyzetben őszinték velük a párjuk?

- Igen. Ez már sokszor megtörtént. Ezért inkább füllentek.

Talán nem teljesen erre a válaszra számítottam, de most fontos volt, hogy férfitól kapja választ a kérdéseimre. Gondoltam ezt tovább boncolgatom vele.

- És még mibe szoktál füllenteni kapcsolaton belül?- kérdeztem kicsit női daccal

- Hogy egy adott nő elég amit ad az embernek, gondolok itt a törődésre, a szexre és persze a szabadidőre, mert néha az jelenti az embernek a feltöltődést. Megjegyzem az utolsó az amit a nő nem hajlandó megadni.

Talán akkor mégse voltam elég jó eddig senkinek- kérdeztem magamtól magamban – ezek szerint?

Én azt hittem a férfiak ebben nem füllentenek és igenis megmondják ha még sem kapnak meg mindent a nőtől.

- Milyen szabadidőre gondoltál a kapcsolat mellett?

- Ez szerintem mindenkinek más, éppen az adott hobbi, sörözés a haverokkal vagy épp csak egy kis lazítás.

- Egyedül vagy a pároddal?

- Természetes egyedül.

- Mi a helyzet a közös kikapcsolódással, jut rá idő a mai világban?

- Adott személytől függ, néha jutna, de túl erőszakos, vagy éppen túl unott hogy lehessen egy közös program. Ez a kedvtől is függ, azt pedig elég nehéz összeegyeztetni. Amikor a személyes szabadidőt nem adják meg, akkor elég nehéz rávenni magadat a közös kikapcsolódásra. Pedig sokszor tudjuk, hogy ez is jó lehetne, de tudod a férfi büszkeségünk...

- És akkor mi a megoldás?- kérdeztem tőle talán kicsit kiábrándultam a férfiakból.

- Kompromisszumra kell jutni, ami rendkívül nehéz, ha nem lehetetlen.

- Mi a helyzet a titkolózással?- kicsit erélyesebben kérdezem és idegesen felhörpintem a kávém alját is.

- Hát ez nehéz kérdés. Talán a „béke” megőrzése a cél.

- Próbáltál már nem titkolózni?

- Persze, az ember nem így kezdi az életét. - közben mosolyog – De mivel, amikor az ember elmond olyan dolgokat, amire vagy nem a legbüszkébb, vagy megsérthetsz másokat akiket nem akarsz, akkor megkapja az élettől azt a jó nagy pofont, hogy majd leesik a feje.

- Nem gondolod, hogy az előadásmóddal van gond, pl. gondolok a kritikákra, ami lehet építő, vagy romboló előadásmódtól függően?

- Persze, a férfiak modora a legtöbbször elég nyers szokott lenni, ha már ott tart, hogy el kell valamit mondani mindenképpen. Ezt a nők igazából nagyon nem szeretik. De mégis kierőszakolják. Vajon miért?

Vajon miért is... - gondoltam magamban

- Előfordul, hogy a férfiakban a véleményalkotás hátterében némi irigység áll, pl. ha a nő valamiben sikeresebb?

- Igen. Ez magától érthetődő, tudod a történelemben végig a férfinél volt a „gyeplő”. Ő tartotta el az egész családot, a nőnek pedig az volt a dolga, hogy kiszolgálja élete párját és nevelje a gyerekeket. Megjegyzem, hogy a nők szerettek volna dolgozni menni és egyenlők lenni, sokszor pedig már lepipálják a férfiakat. Az egészben az a baj, hogy a nők ebből a szempontból elférfiasodtak, a férfiak pedig elnőiesedtek. Elég nehéz találni egy épkézláb „igazi” férfit.

- Előfordul, hogyha a nő sikeresebb, akkor a férfi negatív véleményt mond?

- Ha már nem a kapcsolat végén járnak, akkor szerintem nem.

- Szerinted ciki, ha a férfi segít otthon?

- Nem, de azért ne essünk át a ló túloldalára. Szerinted egy férfi főzzön, mosson, takarítson?
Persze egy kis főzésben nincs semmi kivetni való, de azért szerintem a többi a nő dolga. Az erélyesebb gyerekneveléshez szükség van a férfira, mivel arra nem képesek a nők. Lehet, hogy régimódi a gondolkodásom és a gyerekeknek lassan már csak borítékban lehet odaadni a dorgálást, nehogy megsértődjön az érzékeny lelkük. (Most biztos megköveznek ezért.)

Hát én most gondolatban kövezlek. - kicsit pipa voltam a válaszra olyan megalázottnak érzem nő társaim, de nem adtam fel a további faggatózást.

- Nem gondolod, hogy a nők túl vannak terhelve, mert hogy a mai világban kevés egy ember fizetése, így a nők is kénytelenek dolgozni?

- Igen ez így van most. De vajon miért? Lássuk csak, ha a nők nem dolgoznának, csak otthon meg csak egy két olyan intézményben, ahol csak ők tudják ellátni az aktuális munkát (pl. óvoda, stb.) vajon mennyi munkahely szabadulna fel? Ugye a nők többen vannak, mint a férfiak. Szóval sok. Így biztos a férfiak többet keresnének, nem lenne munkanélküliség sem az biztos és a nők is csak az otthoni teendőkkel foglalatoskodhatnának.

- Szerinted ez a mai világban kivitelezhető lenne?

- Miért régen is megoldották, ez volt a természetes. Ha én lennék a miniszterelnök mindenképpen. smile

- Szerinted, ha egy nőnek ennyi mindennek meg kell felelni, nem gondolod, hogy ez az oka, hogy sok nő „belefásul” az életébe?

- Kanyarodjunk el a múlttól egy kicsit. De igen szerintem ez az oka. Szerintem az otthoni feladatokat is a legtöbb nő hárítaná át a pasira. De nézzük csak a mai felállást. Rengeteg fiatal lányról, nőről hallok mostanában, hogy nem tudnak főzni, nem szeretik a háztartást vezetni, stb. Leegyszerűsítve a pasijára akarja áttolni ezeket a feladatokat, vagy egy bejárónőre, ha anyagilag megteheti. A mai pasik, hogy kapjanak otthon valamit az asszonytól, ezért belemennek ebbe a játékba. Csakhogy a nő mindig is „igazi” pasira vágyott, ezért az otthoni aktuális nőies fiúcska már nem lesz olyan, mint az ideál. Aztán az esetek 95%-ban tudod, hogy mi a vége az ilyen történéseknek.

- Értem, hát köszönöm a válaszokat.

Kicsit csalódottan, de talán majd gondolkodva szép lassan elköszöntünk egymástól. Megköszöntem, hogy interjú alanyom lehetett, és úgy döntöttem talán több riportot is készítek majd vele párkapcsolati témákban.

Arra a következtetésre jutottam, hogy lehet van némi igazság benne amit Ákos mondott de ez hozzáállás kérdése. Talán ha kicsit a női gondolkodásra lemennének és a nők kicsit felfelé a férfi gondolkodás megértésében, talán nem kellene ennyit füllenteni a férfiaknak. Bár szerintem ez alapban a genetikájukban benne van. Szerintem a legtökéletesebb nő mellett is füllentenének, vagy talán nem bírnák mellettük füllentés mentesen az életüket? Ki tudja. Mindenesetre elgondolkodtató de azért kicsit cinikus szerintem amiket Ákos mondott.



Csarnay Krisztina Veronika ©
 
TothZoltanDátum: Csütörtök, 2011-10-20, 21:52:24 | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Barátok
Üzenetek: 1
Kitüntetések: 0
Állapot: Offline
Sziasztok !

Ákos nagyon jól látja a helyzetet , füllentés ügyileg .
Csak a nő(k) miatt füllentünk, hogy például időben el tudjunk indulni valahova és ne kelljen rohanni meg száguldozni . Mert "28" ruhát fel kel próbálni egy egyszerű mozihoz (ahol egyébként is a sötétben ülünk) :XD
Mostanában vettem észre,hogy imádtok ön megvalósítani , ami nektek 12 óra munkából áll :)))
Tévedtek azzal kapcsolatban , hogy nem szeretünk otthon segíteni !! A gyermeket is szívesen neveljük ha ti jobban kerestek mint mi :))) Inkább lemegyünk velük a játszótérre homokozni meg mászókázni és kismotorozni ,mint bemenjünk valahova dolgozni :XD A mosógépen lévő hieroglifákhoz van már szerencsére értelmezőszótár , szóval azt is megoldjuk :XD
Ha azt mondjuk szép vagy , akkor az úgy is van :))
Egyelőre sajnos csak azt értjük amit mondtok , a gondolatokat még nem látjuk smile
Valójában a legtöbbünk olyan egyszerű mint egy faék :XD
 
Fórum » LÉLEK - KAPCSOLATOK » FÉRFI LÉLEK » Miért füllentenek a férfiak ? (Miért füllentenek a férfiak ?)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:


Copyright MyCorp © 2024