Christine Magazin Vasárnap, 2018-06-24, 05:56:54
Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
NE LOPJ !!!!
ne lopj
Másolás védelem
Chatszoba
Vendégkönyv
Megosztás
tetszik
IWIW Like
Meghívó
Álomfejtés
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat

Összes válasz: 52
Óra
Most Online
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Új Tagok
 • lzsolt
 • Nóci
 • lepkécske
 • Edyca
 • Luci
 • geo
  Időjárás
  Hőtérkép
  Statisztika

  Comments: 14
  Forum: 168/188
  Photo: 3
  Blog: 1
  News: 1
  Downloads: 15
  Directory: 5
  Games: 300
  Video: 1
  Guestbook: 16

  Államkincstár jogi útvesztők
  2011. június 28. kedd 21:18Forrás:Szerző: Csarnay Krisztina VeronikaSzerkesztő: Csarnay Krisztina Veronika

  A minap kaptam egy levelet az Államkincsártól, amelyben a következő állt. Egy határozat miszerint a gyermekgondozási segély folyósítását, 2011. 03.31. napjával megszüntették. Köteleznek, hogy 2011.04.01.-2011.05.31-ig terjedő időszakban jogalap nélkül felvett összeget vissza kell fizetnem.                               
  Értetlenül álltam a levél felett, többször is végig olvasva a felsorolt jogszabályokat, de valahogy nem értettem, mit nem tettem jól, hisz a legkisebbik lányom, akire kapom a gyest 21 hónapos még csak. A gyes alanyi jogon jár a gyermek három éves koráig. Végül rájöttem, a levélben kissé elbújtatva, hogy nyilatkozatot nem adtam le. Még mindig nem értettem, milyen nyilatkozatot nem adhattam le, hisz nem jött idén az államkincstártól még semmilyen levél.
  Két napig próbáltam a pécsi kirendeltséget elérni hiába. Az államkincstár telefonszámai, mivel több is van, folyamatosan foglalt, vagy nem veszik fel. Tehát kedves Olvasó, ha hasonló problémával küzd, meg se próbálja őket elérni telefonon, ilyenkor jobb személyesen. Végül is két nap után sikerült a biztonsági szolgálattal beszélnem, aki közölte, hogy aznap menjek be, mert arról kell nyilatkozatot tenni, hogy nem dolgozom heti 30 óránál többet. Hozzáteszem aznapi ügyfélszolgálati időből kevesebb, mint két óra maradt. Gondoltam versenyfutás lesz az idővel, de megpróbálok beérni.
  Mivel a biztonsági ember azt mondta, aznap lesz zárás, így kénytelen voltam a város másik végéből gyorsan összekapva magam és a 21 hónapos gyermekem beérni időben.
  Két papírt készített elém a biztonsági ember. Az egyik papír egy nyilatkozat volt, miszerint 2011.03.31. napjától nem folytatok 30 óránál meghaladó kereső tevékenységet. A másik papír pedig egy fellebbezés volt, hogy szüntessék meg az ügyet, miszerint nem vagyok jogosult a gyes felvételére ez időszaktól számítva. Mivel sikerült, örültem, hogy talán meg is kapom a gyesem az aktuális hónapra időben. Az ügyintéző közölte, hogy mivel nagyon sok feldolgozásuk van ez ügyben, ezért ne számítsak rá, hogy pár nap múlva a szokásos időben el is utalják a pénzt. Kérdeztem tőle, hogy akkor mégis mire számítsak, hisz három gyermekem van, és hát nem dúskálunk tartalék pénzekben sajnos.
  Közömbösen azt a választ kaptam, hogy talán pár hét múlva elutalják. Nem örültem a válasznak.
  Azt mondák sok az ilyen ügyük. Elvileg ők ezt a nyilatkozatot márciusban kipostázták mindenkinek. Csak a fura az, hogy ezek szerint sokan nem kaptak ilyen értesítőt az Államkincstártól, mint ahogy én sem, pedig a címem egyezett a számítógépbe bevitt címmel.
  Tanulság: jobb, ha nyomon követjük nem csak a friss jogszabályokat (mert, hogy sokan tudják, elvették a lehetőséget a kismamáktól, hogy nyolc órában dolgozhassanak 2011-től.), hanem a jogszabályváltozással kapcsolatos kötelező ügyintézéseket is.
   
   Csarnay ( Vásárhelyi ) Krisztina Veronika


  Naptár
  «  Június 2018  »
  HKSzeCsPSzoV
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930
  ♥♥♥♥♥♥
  4574
  Keresés az oldalon
  ♥♥♥♥♥♥
  A te géped adatai !

  IP
  Napi vicc
  A nap vicce
  Megosztás
  Add a Facebook-hoz
  Barátaink:
 • uCoz - TOP 100
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Pasizási tanácsok
  Csajozási tanácsok
  Animált széltérkép
  Széltérkép
  Animált felhőkép
  Felhőkép
  hirdetés
  Számológép

  Copyright MyCorp © 2018